Cerrahi Vakalarda (Ortognatik) Ortodonti

Cerrahi Vakalarda (Ortognatik) Ortodonti

Cerrahi Vakalarda (Ortognatik) Ortodonti

Ortognatik cerrahi, yüzde daha estetik görüntü yaratmak için sadece ortodontik tedavinin yeterli olmadığı iskeletsel bozukluklarda, ortodontik tedavi sonrası çenelerinde kesilerek yani ameliyatla düzgün konumlarına getirildiği kombine işlemin adıdır. Ortodontik veya ortopedik tedavi ile dişlerin düzgün sıralanması gerçekleştirilebilir.

Ortognatik cerrahi hangi durumlarda uygulanmalıdır?

Ortognatik cerrahi, çene yapısından kaynaklanan durumlarda uygulanır. Alt veya üst çenenin bir tarafının veya tümünün az gelişmesi, üst çenenin önde, geride, sağ yan veya sol yanda olması, ısırım deformesi, kaza ve tümör nedeniyle çenelerin şekil ve yapısının bozulması bu durumlar arasında sayılabilir.

Isırım deformasyonu nedir?

Alt çene ve üst çene arasındaki ilişkinin normal olmadığı durumlarda ısırım bozukluğu-maloklüzyon ortaya çıkar. Dişlerde ve iskelet yapısındaki bu sorunlar değişik ölçüde yüz estetiğine de yansımalar gösterir. Yani, burada sorun hem fonksiyonel ve hem de estetiktir.

Ortognatik cerrahi işleminde hangi yöntem uygulanır? 

Bu tür vakalarda ortodontist ve plastik cerrah beraber çalışır. Bu tür çene ameliyatları tam teşekküllü bir hastanede ve genel anestezi altında yapılır. 

Ortodonti ile ortognatik cerrahi ayrı işlemler midir?

Ortognatik cerrahi, ortodontik tedavi sürecinde yapılan bir işlemdir. İki tedavi ayrı ayrı yapılmaz.

Whatsapp Whatsapp