Diş Köprüsü
Eksik dişlerinizi tamamlayın!
Yaşanan herhangi bir diş kaybı sonucunda ağız sağlığı ve estetik kaygılardan dolayı diş köprüsü yapılmaktadır.
Köprü yerleştirilirken her iki taraftan da dişler kaplamayla kaplanır. Sonrasında da kaplamalara yapay diş takılarak tedavi devam ettirilir.
Diş Köprüsü Türleri
Diş köprüsü, köprünün her iki tarafını birbirine bağlayan diş kaplamalarından ve ortalarındaki yeniden yapılmış dişten veya dişlerden oluşur. Diş köprülerinin üç ana türü vardır.
- Geleneksel Köprü: En yaygın kullanılan köprü yöntemidir. Metale kaynatılmış seramik veya porselenden yapılmaktadır.
- Kangtilever Köprü: Bu köprü tedavi yöntemiyle yerleştirildiği diş boşluğunun sadece bir tarafında diş bulunan hastalarda kullanılmaktadır.
- Maryland Köprü: Bu köprü tedavi yöntemi de metal iskelet içerisinde porselen bir diş ile mevcut dişlere tutunması için kanatlardan oluşturularak hazırlanan yöntemdir.
Tüm bu tedavi yöntemlerinden hangisi kullanılırsa kullanılsın çevresindeki dişlerin sağlamlığı ve koruyuculuğu köprünüzün uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.
Köprü tedavileri sonrasında da diğer diş tedavilerinde olduğu gibi ağız ve diş sağlığımızı korumamız ve hijyenine dikkat etmemiz büyük önem arz etmektedir.
Köprünüzün düzenli temizliği dışında hekimlerimizin önerdiği ölçüde ve sıklıkta diş ipi kullanmak ve diğer önerilen temizleme yöntemlerini düzenli kullanmak çok önemlidir.
Diş Köprüsü Kimler İçin Uygundur?
Dişlerinin görünümünü ve fonksiyonlarını geri kazanmak isteyen ve diş estetiğine önem veren hastalar bu uygulamanın faydalanabileceği kişiler arasında yer almaktadır.
Diş köprüsü tedavileri en çok diş eti hastalıkları nedeniyle dişlerinde bozulmalar olmuş hastalarda yaygın olarak uygulanmaktadır.
Tüm tedavi yöntemleri gibi diş köprüsü tedavilerinde de profesyonel diş hekimlerimizin uygun gördüğü hastalarda ve uygun gördüğü yöntemlerle uygulanmaktadır.
Diş Köprüsü Tedavisinde Kullanılan Malzemeler
Köprü yapımında hastanın diş durumuna ve sağlık geçmişine göre malzemeler seçilmektedir. Bunlardan bazıları;
- Solid Zirkonyum
- Zirkonyum destekli porselen
- Full metal
- Metal destekli
Köprü Dişi Nasıl Uygulanır ve Tedavi Süresi Nasıldır?
Köprü tedavilerinde profesyonel hekimlerimiz öncelikle hastamızın kontrollerini ve sağlık geçmişini incelerler. Sonrasında hastamızın diş miktarına ve hasarına göre tedavi yöntemi ve süreçlerine karar verirler.
Muayene işlemi sırasında hekimlerimizin gerek duymaları durumunda kesme ve dişte inceltme işlemleri uygulanır.
Bu işlemlerin sonrasında köprü uygulanacak alan için ölçü alımı yapılır. Dişin kalıbı oluşturulur.
Ölçü sonrasında hastanın da rahat etmesi için geçici köprü diş takılabilir. Dişler hazırlandıktan sonra bir prova aşaması bulunmaktadır. Prova esnasında dişlerin uyumu ve köprünün kontrolleri yapılır. Düzeltilme işlemleri bittikten sonra köprünün yapıştırılması tamamlanarak süreç sonlandırılır.
Diş Köprüsü Fiyatları Ne Kadardır?
Diş köprüsü fiyatları merak edilen konulardan bir tanesidir. Fakat bu tedavi yönteminde değişen birçok faktör bulunmaktadır. Hastanın hasarlı diş sayısı, kaplamalar için kullanılacak malzemeler gibi etken faktörler fiyat bilgisinde de değişkenlik olmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden en uygun ve en sağlıklı tedavi yöntemi ile hastalarımızı bilgilendirmek öncelikli amaçlarımız arasındadır.