Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş Beyazlatma İşlemi: Dişlerinizi daha beyaz hale getirmek için kullanılan estetik bir dental işlemdir. Bu işlem, dişlerin üzerindeki lekeleri ve sararmayı azaltarak daha parlak ve sağlıklı bir gülümseme elde etmenizi sağlar.

Dişlerde zaman içinde istenmeyen lekeler oluşur. Bu lekelerin bir çok sebebi olabilir; yaşlılık, boyar madde içeren gıdaların ( çay, kahve, kola, sigara vs) sık tüketimi, travmalar ve gelişim çağında alınan antibiyotikler en belirgin sebeplerdendir. Beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan bu lekelerin diş beyazlatma yöntemleri ile çözünmesi işlemidir. Beyazlatma işlemi, gözenekli mineden dişin içine girmiş ve fırçalama ile çıkarılamayan renklenmeler için uygulanır.

 

En Etkili Diş Beyazlatma Yöntemleri

  • Lamine veya kaplamlarda, doğal dişlere benzer bir görünüm elde ederek dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.
  • Bleaching Diş Beyazlatma: Profesyonel diş beyazlatma işlemi, daha hızlı ve etkili sonuçlar elde etmenizi sağlar ve dişlerde herhangi bir aşındırma işlemi yapılmaz.
  • Diş Temizletme ve Beyazlatma: Dişlerinizi temizlettikten sonra beyazlatma işlemi uygulatmak, daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olabilir.

     

Lazerle Diş Beyazlatma (Ofis Tipi) Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma estetik bir işlemdir ve sağlıklı bir ağıza uygulanmalıdır. Bu nedenle beyazlatma öncesinde ağız muayeneniz yapılır, hekim gerekli görürse panoramik röntgen çekilir. Diş ve diş eti durumunuz kontrol edilir. Diş taşı ve tartar oluşumuna bağlı olarak diş taşı temizliği ve polisaj işlemi yapabilir, varsa çürük dişler ile diş eti problemleri tedavi edilir. Aksi durumda kullanılan beyazlatıcı ajanlar çürük dişte ve diş etinde hassasiyet oluşturur. Beyazlatma işleminde kullanılan hidrojen peroksit diş ve özellikle diş etinde hassasiyet ve ağrı yapabilir. Bu nedenle, hekiminiz beyazlatma işlemine öncelikle diş etlerini özel bir koruyucu madde ile kaplayarak başlar. İkinci adımda, beyazlatmayı sağlayan ve hidrojen peroksit oranı yüksek beyazlatma jeli sürülür. Bu jel sadece klinik ortamında ve hekim tarafından kullanılmalıdır. Üçüncü adımda ise beyazlatma jelinin aktif hale gelmesi ve hızlanması için özel bir mavi ışık (lazer) dişlere uygulanır.

 

Lazerle Diş Beyazlatma (Ofis Tipi) İşlemi Ne Kadar Sürer?

DentSmile’da diş beyazlatma işlemi yaklaşık 1 saat sürmektedir. 15 dakikalık bölüm hazırlık safhasıdır. Bu safhada röntgen çekimi, doktor kontrolü, diş temizliği gibi uygulamalar yapılır. Uygulama safhasında, her biri 15 dakika süren ve 3 kez tekrarlanan toplamda 45 dakika süren laser ile beyazlatma işlemi yapılır.

 

İşlemden Sonra Dişler Ne Kadar Beyazlar?

Tek seanslık (1 saat) bir uygulama sonrasında dişler ortalama 2-3 ton açılır.

 

Dişler Ne Kadar Süreyle Beyaz Kalır?

Diş beyazlığının ne kadar süreceği tamamen kişisel bir konudur. Sigara içmek ve kahve tüketimi bu süreyi etkileyen en önemli faktördür. Diğer konu ise ağız hijyeni ile ilgildiir. Dişlerin günlük düzenli firçalanması, diş ipi kullanılması, altı ayda bir diş hekimi kontrolü ve diş temizliğinin yapılması ağız hijyenini oluşturan en önemli hususlardır. Dolayısıyla, diş beyazlığı herkeste farklılık gösterir. Bu süre genel olarak 1yıl  ile 2 yıl arasında denilebilir.

 

Lazerle Diş Beyazlatma Zararlı mı, Ağrı Olur mu?

Hekimin kontrolünde yapılan diş beyazlatmanın herhangi bir sakıncası veya zararı yoktur. Ancak, yetkisiz ve tecrübesiz ellerde oldukça zararlı bir hale gelebilir. Bu nedenle DentSmile gibi bu konuda uzman bir klinikte diş beyazlatma yaptırılmaldır. Diş etlerinizin koruyucu ile kaplanması nedeniyle herhangi bir ağrı oluşmaz, ancak çok düşük seviyeli hassasiyetler olabilir. Bu nedenle hastalarımıza Fläsh marka özel bir diş macunu hediye edilmektedir.

 

Lazerle Diş Beyazlatmada Hangi Markayı Kullanıyorsunuz?

DentSmile’da diş beyazlatma işlemi bu alanda dünyada öncü, Alman markası ve Almanya üretimi olan Fläsh ile yapılmaktadır. Kullanılan tüm koruyucu ve beyazlatıcı jeller yine bu markaya aittir.

 

Lazerle Diş Beyazlatma Sonrası Neler Yapmalıyım?

Öncelikle sigara ve kahve ile şekerli içecek tüketimizi en düşük düzeye (mümkünse sıfır) indirmelisiniz. Dişlerinizi düzenli fırçalamak, diş ipi ve ağız gargarası ile bakım suyu kullanmak oldukça önemlidir. Son olarak her altı ayda bir diş hekimize görünmek ve diş taşı temizliği yaptırmak uygun olacaktır.

 

Lazerle Diş Beyazlatma (Ofis Tipi) ile Ev Tipi Diş Beyazlatma Arasında Fark Nedir?

Ev tipi diş beyazlatma işleminde kullanılan beyazlatma jeli diş ve diş etlerinize zarar vermemeniz için Ofis Tipi Diş Beyazlatmaya göre çok düşük hidrojen peroksit barındır. Bu nedenle oldukça az bir beyazlatma elde edersiniz ve kalıcılığı da günlerle sayılabilecek kadar kısadır.

Hızlı ve Etkili Sonuçlar:

Profesyonel diş beyazlatma tedavileri, genellikle birkaç seansta hızlı ve etkili sonuçlar sağlar. Bu, kısa sürede beyaz ve parlak dişlere kavuşmanızı sağlar.

 

Diş Beyazlatma Süreci Nasıl İşler?

  • Muayene ve Değerlendirme: İlk adım, bir diş hekimine muayene olmaktır. Diş hekimi, dişlerinizi değerlendirir ve en uygun diş beyazlatma yöntemini belirler.
  • Uygulama: Seçilen diş beyazlatma yöntemi uygulanır. Bu, dişlerinize özel bir jel veya diğer beyazlatıcı maddelerin kullanılmasını içerebilir.
  • Sonuçların Gözlemlenmesi: Tedavi sürecinin ardından diş hekimi, elde edilen sonuçları gözlemleyerek gerektiğinde ek tedavileri veya kontrol seanslarını önerir.